« terug naar vorige pagina

Jeannette

Praktijkondersteuner

Binnen onze praktijk zijn er 2 praktijkondersteuners werkzaam.

Voor chronische ziektes:
Jeannette: zij werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Voor ouderenzorg:
Elise: zij werkt op maandag, dinsdag en vrijdag.

De praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts onder andere door middel van eigen spreekuren voor chronisch zieke patiënten. Zij geeft voorlichting en adviezen met als doel de kwaliteit van leven voor de patiënten te verbeteren en de risico’s op eventuele complicaties te verminderen. Hierbij is er tussen de huisarts en praktijkondersteuner overleg. De huisarts blijft verantwoordelijk voor de geboden zorg. Ook kan de praktijkondersteuner u helpen om te stoppen met roken

De praktijkondersteuner houdt speciale spreekuren voor o.a.

  • diabetes patiënten
  • mensen met COPD en astma
  • stoppen met roken

In 2012 zijn wij als praktijk begonnen met de ‘Cursus Ouderenzorg in de huisartsenpraktijk’. De lessen volgen we  met een aantal andere collega’s uit de huisartsenpraktijken omgeving Hoogeveen en in april 2014 is deze opleiding afgerond.

In Nederland worden de mensen steeds ouder. Ook blijven de mensen steeds meer (met of zonder hulp) zelfstandig  wonen. In deze cursus leren we hoe we zo goed mogelijk de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van ouderen in de thuissituatie zo lang mogelijk in stand kunnen houden en ondersteunen. De huisarts coacht en overlegt met de praktijkondersteuner hierbij.

De huisarts verwijst u indien nodig naar de praktijkondersteuner.